Gehoorzaamheid

Gehoorzaamheid

Deze cursus heeft maar 1 doel, namelijk ervoor zorgen dat uw hond geen last is voor ons, dat wij geen last zijn voor uw hond en dat de hond en zijn geleider zich altijd en overal zo gedragen dat zij geen last zijn voor de maatschappij en vice versa.

Het is van groot belang dat de pup geen verkeerde gewoontes aanleert. Zijn natuurlijke aanleg en gedrag worden spelenderwijs in de gewenste richting geleid. Als begeleider wordt uw kennis en praktische vaardigheid in de omgang met de hond naar het niveau gebracht waarbij u de hond de baas blijft.

De cursus wordt ingedeeld in verschillende klassen. Namelijk de puppy-, A-, B-, C-Klas, gevolgd door de brevetklas en de onderhoudsklas. Bij elke overgang is een test noodzakelijk om de vorderingen van hond en deze van de geleider te beoordelen.

Bij een gunstige afronding van de cursus krijgen hond en begeleider een Nationaal Brevet van Gedrag en Gehoorzaamheid uitgereikt door sectie 4 van de KKUSH.

Na het behalen van het Nationaal Brevet van Gedrag en Gehoorzaamheid kunt u deelnemen aan wedstrijden zoals Debutanten programma 1 & programma 2. U kunt dus met de opleiding zover gaan als u zelf wilt. Denk er echter aan dat het eerste jaar belangrijk is in de opvoeding van uw viervoeter. Als u ervoor zorgt dat uw hond het eerste jaar zo goed mogelijk wordt opgeleid, zult u nadien kunnen genieten van een wondermooie tijd samen. Een hond gehoorzaamt niet in 10 lessen, wel na deze 100 maal thuis te hebben herhaald…

Contactpersonen gehoorzaamheid:  info@hondenschool.be

Klik hier voor het uurrooster

Initiatie & Prépuppy’s

Voorkomen is zoveel malen beter en makkelijker dan genezen. Zeker bij de opvoeding van je hond!

Learn more

Gehoorzaamheid

Deze cursus heeft maar 1 doel, namelijk ervoor zorgen dat uw hond geen last is voor ons, dat wij geen last zijn voor uw hond en dat de hond en zijn…

Learn more

Jacht – Retrievers

Als je de gelukkige bezitter bent van een Retriever is er in de Hasseltse Hondenschool een opleiding enkel voor deze groep.

Learn more