Jacht – Retrievers

Jacht – Retrievers

Als je de gelukkige bezitter bent van een Retriever is er in de Hasseltse Hondenschool een opleiding enkel voor deze groep.

De Retriever is van oorsprong een jachthond. En als je je hond niet als dusdanig opleidt, doe je hem zeker te kort. De grootste vreugde kan je je Retriever geven door hem te laten werken. Hij zal altijd klaar staan om zijn baasje te plezieren.

De jachtopleiding heeft voor sommige mensen een negatieve bijklank. Al te vaak wordt er gedacht aan hardheid en africhting ‘par force’, maar dit is zeker niet zo voor de retrieveropleiding. Het karakter van een Retriever leent zich niet to hardheid.

Je hond zal er enorm plezier aan beleven. Je hoeft zelf ook geen jager te zijn om de natuurlijke kwaliteiten van je hond naar boven te halen.

Op training werken we hoofdzakelijk met dummy’s. Dit zijn gevulde canvaszakjes die in alle denkbare omstandigheden dienen geapporteerd te worden.


info@hondenschool.be

 

Alle klassen:

Dinsdag

19u30 - 20u30

Onze Disciplines

Hieronder een overzicht van al onze disciplines. Klik op "lees meer" voor meer informatie of ga over "Disciplines" in het menu.

Initiatie & Prépuppy’s

Voorkomen is zoveel malen beter en makkelijker dan genezen. Zeker bij de opvoeding van je hond!

Lees meer

Gehoorzaamheid

Deze cursus heeft maar 1 doel, namelijk ervoor zorgen dat uw hond geen last is voor ons, dat wij geen last zijn voor uw hond en dat de hond en zijn…

Lees meer

Jacht – Retrievers

Als je de gelukkige bezitter bent van een Retriever is er in de Hasseltse Hondenschool een opleiding enkel voor deze groep.

Lees meer

Jacht – Staande honden

De jachtopleiding heeft tot doel een jachthond klaar te stomen voor de praktische jacht en/of aanvullende jachtwedstrijden. Enkel jachthonden mogen…

Lees meer

Flyball

Zit jouw hond vol energie, is hij gek van een tennisbal en is hij sociaal? Dan is flyball zonder twijfel de sport voor jou en je hond!

Lees meer

Schapendrijven

Voor hen die willen starten met schapendrijven is het best om te starten met een ervaren instructeur. Die zal in staat zijn om de individuele aanda…

Lees meer

Agility

Agility is een hondensport waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernissenparcours aflegt. Vergelijkbaar met jumping bij de paardensp…

Lees meer

Onderhoudsklas

Wat na het behalen van het nationaal brevet “Gedrag en gehoorzaamheid”? Stoppen met de hondenschool is een optie, wij hebben echter een 15 tal…

Lees meer

A dog is for life... Not just for christmas !