Gehoorzaamheid

Gehoorzaamheid

Deze cursus heeft maar 1 doel, namelijk ervoor zorgen dat uw hond geen last is voor ons, dat wij geen last zijn voor uw hond en dat de hond en zijn geleider zich altijd en overal zo gedragen dat zij geen last zijn voor de maatschappij en vice versa.

Het is van groot belang dat de pup geen verkeerde gewoontes aanleert. Zijn natuurlijke aanleg en gedrag worden spelenderwijs in de gewenste richting geleid. Als begeleider wordt uw kennis en praktische vaardigheid in de omgang met de hond naar het niveau gebracht waarbij u de hond de baas blijft.

De cursus wordt ingedeeld in verschillende klassen. Namelijk de puppy-, A-, B-, C-Klas, gevolgd door de brevetklas en de onderhoudsklas. Bij elke overgang is een test noodzakelijk om de vorderingen van hond en deze van de geleider te beoordelen.

Bij een gunstige afronding van de cursus krijgen hond en begeleider een Nationaal Brevet van Gedrag en Gehoorzaamheid uitgereikt door sectie 4 van de KKUSH.

Na het behalen van het Nationaal Brevet van Gedrag en Gehoorzaamheid kunt u deelnemen aan wedstrijden zoals Debutanten programma 1 & programma 2. U kunt dus met de opleiding zover gaan als u zelf wilt. Denk er echter aan dat het eerste jaar belangrijk is in de opvoeding van uw viervoeter. Als u ervoor zorgt dat uw hond het eerste jaar zo goed mogelijk wordt opgeleid, zult u nadien kunnen genieten van een wondermooie tijd samen. Een hond gehoorzaamt niet in 10 lessen, wel na deze 100 maal thuis te hebben herhaald…

Contactpersonen gehoorzaamheid:  info@hondenschool.be

Klik hier voor het uurrooster

Diensthonden

Wij maken als Cerberus K9 deel uit van de Hasseltse Hondenschool. Wij zijn een aparte discipline die het best omschreven kan worden als een diensthonden-training. Cerberus K9 Belgium is een team van mensen die zich gespecialiseerd hebben in het trainen van gebruikshonden voor zowel professionelen (leger/politie/bewaking) als voor de sport.

Wij zijn ontstaan uit een gemeenschappelijke passie voor onze honden, een gemeenschappelijke visie over de africhting en als een gemeenschap van vrienden, waar trainen een plezier is en geen opdracht.

Onze naam komt voort uit de legendarische Cerberus oftewel de driekoppige hellehond uit de mythologie…

Wij geloven in de eerste plaats in een positieve opvoeding van onze honden, en handhaven hierbij een correcte doch kordate aanpak. Juist belonen, maar ook gepast straffen indien nodig. Wij trainen zowel in groep als individueel, naargelang de oefeningen of de nood die zich voordoet bij de geleider of diens hond. De oefeningen bestaan uit praktische gehoorzaamheid, aanval -en verdedigingswerk, apporteren en het overwinnen van hindernissen.

Indien u interesse heeft in onze discipline bent u meer dan welkom op één van onze trainingsmomenten, ons per mail te contacteren of één van de instructeurs/bestuursleden van de Hasseltse Hondenschool aan te spreken.

Klik hier om contact op te nemen

Dinsdag

19u00 - 21u00

Donderdag

19u00 - 21u00

 

Onze Disciplines

Hieronder een overzicht van al onze disciplines. Klik op "lees meer" voor meer informatie of ga over "Disciplines" in het menu.
icon-board-trainkopie

Initiatie & Prépuppy’s

Voorkomen is zoveel malen beter en makkelijker dan genezen. Zeker bij de opvoeding van je hond!

Lees meer
gehoor

Gehoorzaamheid

Deze cursus heeft maar 1 doel, namelijk ervoor zorgen dat uw hond geen last is voor ons, dat wij geen last zijn voor uw hond en dat de hond en zijn…

Lees meer
jacht

Jacht – Retrievers

Als je de gelukkige bezitter bent van een Retriever is er in de Hasseltse Hondenschool een opleiding enkel voor deze groep.

Lees meer
jacht

Jacht – Staande honden

De jachtopleiding heeft tot doel een jachthond klaar te stomen voor de praktische jacht en/of aanvullende jachtwedstrijden. Enkel jachthonden mogen…

Lees meer
flyball

Flyball

Zit jouw hond vol energie, is hij gek van een tennisbal en is hij sociaal? Dan is flyball zonder twijfel de sport voor jou en je hond!

Lees meer
schapen

Schapendrijven

Voor hen die willen starten met schapendrijven is het best om te starten met een ervaren instructeur. Die zal in staat zijn om de individuele aanda…

Lees meer
agility

Agility

Agility is een hondensport waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernissenparcours aflegt. Vergelijkbaar met jumping bij de paardensp…

Lees meer
39-512kopie

Onderhoudsklas

Wat na het behalen van het nationaal brevet “Gedrag en gehoorzaamheid”? Stoppen met de hondenschool is een optie, wij hebben echter een 15 tal…

Lees meer

A dog is for life... Not just for christmas !